• PashminaSjaals superzachte Cashmere pure Zijde
  • service@pashminashine.com
  • 0031 (0)6-51004604 WhatsApp
  • aangesloten bij Web-Winkel-Keur
  • Gratis Verzending*
  • PashminaSjaals superzachte Cashmere pure Zijde
  • service@pashminashine.com
  • 0031 (0)6-51004604 WhatsApp
  • aangesloten bij Web-Winkel-Keur
  • Gratis Verzending*

Review

We vinden het belangrijk dat reviews een zo goed mogelijk beeld geven over onze producten en service. Onze beoordelingen worden daarom, onpartijdig, beheerd door WebwinkelKeur. WebwinkelKeur heeft maatregelen getroffen om de echtheid van reviews te garanderen. Welke maatregelen dit zijn leest u hier. Onze klanten worden niet beloond voor het schrijven van reviews. Er worden geen kortingen of andere cadeautjes gegeven.

Klik voor het geven van een review op het rode WebWinkelKeur-logo.

Bedenktijd / retour

Het kan wel eens voorkomen dat u een bestelling retour wilt sturen. Wellicht omdat het product toch niet bevalt of misschien is er een andere reden is waarom u de bestelling toch niet zou willen hebben. Wat de reden ook is, u heeft het recht uw bestelling tot 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden te annuleren.

U heeft na annulering nogmaals 14 dagen om uw product retour te sturen. U krijgt dan het volledige orderbedrag gecrediteerd. Enkel de kosten voor retour van u thuis naar de webwinkel komen voor 50% voor eigen rekening*). Indien u gebruik maakt van uw herroepingsrecht, zal het product met alle geleverde toebehoren en – indien redelijkerwijze mogelijk – in de originele staat en verpakking aan PashminaShine geretourneerd worden. Om gebruik te maken van dit recht kunt u contact met ons opnemen via service@pashminashine.com. Wij zullen vervolgens het verschuldigde orderbedrag, door ons verhoogd met 50% van de verzendkosten*), binnen 14 dagen na aanmelding van uw retour terugstorten mits het product reeds in goede orde retour ontvangen is.

Mocht het product beschadigd of de verpakking meer beschadigd zijn dan nodig is om het product te proberen, dan kunnen we deze waardevermindering van het product aan u doorberekenen. Behandel het product dus met zorg en zorg ervoor dat deze bij een retour goed verpakt is.

Product ruilen?

Wilt u uw product ruilen? Dat is helemaal geen probleem. U kunt hiervoor contact opnemen met service@pashminashine.com. U draagt bij 50% van de verzendkosten voor terugzending van het product*).

Ik heb een verkeerd bezorgadres doorgegeven!

Per ongeluk een verkeerd bezorgadres doorgegeven? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op. We proberen dan de bestelling nog voor u te wijzigen.

(*plm. € 2,45 / raadpleeg voor de exacte tarieven de website van uw vervoerder